Monday, December 31, 2007

New Year Eve..

Countdown!!Countdown tonight.....!!

HAPPY NEW YEAR 2008 FOR ALL!

May it bring a promise of a 'New Dreams to Fulfill','New Goal to Reach' and enjoy "NEW Joys to Discover"...."May A Year Fill with Happiness,Luck & Love"

We gonna celebrate tonite...!!

Thursday, December 27, 2007

The Ferryman


..2.5* out of 5*..

The Ferryman...

Past few days kitaowg..aku,Junior & Mr B g tengok wayang lagi,sebab kebosanan ditahap melampau..kitaowg nengok cita 'Ferryman'..ok-ok gak lah crita nya..sebenornyer tak sabor nk nengok Alien Vs Predator..maybe g next week ler..

Wednesday, December 26, 2007

Merry Xmas & Happy New Year




Wish A Merry Christmas & Happy New Year...
On last Wed,kitaowg ada jamuan makan-makan & exchange Gift for Xmas..meriah jugak ler,yer la tempat aku ramai yang datang dari Brisbane & New Caledonia specially 'import' untuk menjayakan Project baru(KONIAMBO Project kt New Caledonia) Comp.Technip,best sbb diaowg sporting giler,Gift pon tak payah beli yg xpensive..Price?below RM10,ye la utk suka2 jer...

Friday, December 21, 2007

Selamat Hari Raya Aidiladha...

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua kaum Muslimin & Muslimat...

Raya Aidiladha kali ni duduk umah jer sbb Junior masih belom sembuh sepenuhnya..Family aku semua berkumpul kat umah pakcik aku kt Klang..tinggal la kitaowg jer..Ish!Ish!Ish!

Wednesday, December 19, 2007

Choc.Boutique..






18 December 2007

Hari ni tak tau nak g lunch kt ner..sbb pikir2 nk makan ringan2 jer..almaklumler..
at last aku ngan DD decide g Choc.Boutique kt Jln Inai dekat jer ngan Office kitaowg..Best tu,macam2 ADA...before nak masuk kedai tu nak kena amik sticker pastu lekat la kat mana2 yg kiter suker kt tangan ker,baju ker... kt dahi pon buleh!!
Kitaowg pon meronda la kt dalam tuh..beli pon sikit jer tp kitaowg 'TIBAI' tester sampai bengkak2 muker..He!He!nak wat camner kitaowg sebenarnyer memang tak nak poonnn tp salesperson tu asyik jer nak suruh try..owg tua2 kata rezeki jgn ditolak..tu yg kitaowg tak mampu wat apa2..REDHA jer la ngan Choc. yg dah masuk kt mulut ngan perut nih..kalau nak tau,kitaowg survey dua kedai..so,boleh ler imagine berapa byk choc yg terkumpul kt dalam perut nih..tp tak pela,choc. tu kan elok utk stress...

Tuesday, December 18, 2007

Ohhh Juniorrr...

Ari ni baru start balik keja,malasnyer...Ari Jumaat aku amik half day sbb junior demam,aku pon rush pegi tgk dia kt Nursery Nurul Ashikin lepas dapat call dari teacher dia,sampai jer sana aku tgk badan dia dah bintik merah2 rupanyer anak kesayangan aku tuh kena Chic.pox...aku pelik jugak time tu sbb dia dah kena last 2 years,tp tak la teruk sgt,ni kena balik,bila find out baru ler paham..rupanya yg sebelum ni tak keluar habis,Ha..time ni betul2 dia keluar..ksian kt Junior..
Sampai kt Nursery terus bawak junior gi klinik..Badan junior tak lah panas sangat,cuma kegatalan jer yang melampaui batas...so,4 hari aku duk melayan junior kt umah,tapi nasib baik la dia ok jer,takde la wat perangai..still active..
Ari ni aku kena g keja jugak,punya la pening aku pikir sapa nak jaga junior,last2 aku mintak tolong kt bksmertua,aku tak boleh amik cuti lama2,nak wat camner sebab nanti bila bukak sekolah aku nak apply cuti lagi..memang semua cuti aku standby utk Junior..yelah,sapa lagi yang aku nak harapkan,aku lah ibu dan aku juga la bapa..Aku bersyukur kepada NYA kerana diberi kekuatan dan ketabahan dalam menjalankan tanggungjawabku sebagai seorang Ibu...Adakalanya aku pasrah dengan dugaan yang mendatang namun setiap kali terbayang wajah comel dan bibir munggil yang petah berkata2 aku bangun dari kesedihan dan kegagalan silam.."Life Goes On..Never Give Up.."

Monday, December 10, 2007

Jalan-Jalan Tengok Wayang...






9 Dec 2007..Ahad

Plan nak pegi mem'FRESH'kan diri kat air terjun atas bukit langat tuh...nak bawak junior..last-last hujan la pulak,so, kitaowang pon tukarler plan g Tengok Wayang..citer 'HITMAN'...tiket2 lain dah 'Sold Out'...sebenarnyer aku ngan Junior nih suke HORRORRR Movie,tapi semalam tak de yang menarik ponn..UNREST..dah tengok last week,ok-ok jer la criter nyer,nak kata takut sangat tu tak la..tak de la sampai mimpi,junior pon relax jer tengok..
Ok la..jom intai panggung....

Thursday, December 6, 2007

Me&Sist.DD...


Nak kenalkan...Ni la DD,geng yang sekepala ngan aku,masa ni kitaowg nak g makan kt Foodcourt RHB,happy jer muka kan..yerla nak mengisi perut yang dah 'BERDANGDUT' nih..konon nak berdiet,tp pikir2 balik lain kali jerlah diet,jom kiter mengembangkan badan..kwang!kwang!kwang!

Dalam Kenangan..Spa Village@Ritz Carlton




Semalam,aku belek2 album,terjumpalah gambar masa keja kat Spa Village,ni antara artis2 yang sempat kami bergambar,Kak Nita memang Ambasador kat tempat kitaowg.selalu ler jumpa dia,baik n peramah...teringat memori dengan member2 yang sekepala ngan aku,memang best keja kat situ..fun..mcm2 pengalaman ada,manis,masam,pahit,kelat..dan yang sewaktu dengannya, tp nak wat camner dah dpt offer keja yang better 'timing' nyer tak pyh keja shift lagi,so,boleh la spent masa ngan anak dara sorang tu bila weekend cuti...

Wednesday, December 5, 2007

Macdonald and Game..




Semalam bawak My Junior gi makan kat MacD,sukanyerr dia..mana tak,rupanya dia dah ada agenda tersendiri,excited jer dia order Happy Meal,ingatkan dah lapar sangat tp sebenar-benarnya nakkan game jer,ishh..gerammnyerr,nak kena paksa makan,kalau tak punyalah susah dia nak masukkan makanan tu dalam mulut,tu pon nasib baik ler Mr.B rajin melayan karenah dia..Mr.B pon makan ler Big Mac dia dengan penuh selera,ummmmphh...delicioussss!!Lepas tu dua-dua leka main game kecik tuh,rase cam nak jer bagi balik Game tuh kat cashier... Arrghhh!!!

That's My little Girl..



Ni baru lepas potong rambut Awin,baru la nampak dia senyum....

Mama....My Hair!!


Ohh..Mama,i'm worried...
It's ok sayang,lepas ni rambut Awin lagii cantik ok...
Ari Sabtu bawak Awin pergi salon kat Desa Pandan,seboleh-boleh tak nak potong tambut,takut nanti pendek sangat nampak macam boy pulak..She's really worried,duduk tak sampai 10min dah bagi macam-macam reason supaya tak payah potong rambut,tapi lepas pujuk dia ok, then continue la...kelakar tengok muka dia risau sangat...

Tuesday, December 4, 2007

My Lovely..Lovely Daughter




Hai...emmm..Mama ok tak Awin pose camni,boleh tak jadi TOP MODEL..he!he!chewahhh...
Ni lah anak kesayangan,nama dia Syazreen Irwina,tapi panggila Awin jer..Dialah satu-satunya penghibur,mulut tak renti-renti bercakap klu senyap pon sekejap jer tapi di ganti dengan aksi-aksi spontan yang camni,kekadang tu kalau teringat telatah Awin boleh tergelak sorang-sorang.She's my everything....