Thursday, January 31, 2008

My BesFrenz Wedding..

Attend wedding member SPA(Ritz Carlton)yg sekepala ngan aku..Kelasss ko kan Mas..

Hero&Heroin : Maslina & Rizal
Venue : Kelab Ukay Perdana
Tukang Sibuk : aku ler ngan Mr.B

Senyum lebar ko ek Mas..Rizal tersipu-sipu kononnn..



Bersanding..'relax la beb,nervous tgu malam ke..hehe..'



Saat yg dinanti-nantikan,makan-makan...huhuhu..yummy..




Aku&B sempat posing..



Geng Hotel Line..muker2 yg dh kekenyangan..


Dr kiri:Saniah(Ritz),Bawani(Mandarin Oriental),Hero(Palace of Golden Hr),Heroin(Ritz),aku & Anna,Baby (Ritz)

Wednesday, January 30, 2008

Hari yg panass!!

Lunch ari ni aku ngan DD g makan kt RHB Foodcourt,panassnyerr..tp aku memang suka bangett pegi sana manyak choice!!tmpat aku pon ada ada cafeteria tp kena ada top-up card,so nk makan kena la top-up min RM10 dulu..ala2 prepaid ler,bila dh beli food diaowg deduct ler,tp aku suke jgak g kt tmpat ita.itu,klu korg nengok gambo ikan dlm blog dia tu..haa tu antara fav.aku klu g sana,slalu gak kitaowg bertembung masa nk beli ikan tuh..tp ari ni aku tak mkn ikan aku tukar selera mamam baked potato ngan chic.mayo..perrgghh sodap gakk..klu ari2 mkn cam ni mau tak leh pakai suma baju...

ari yg panehhh beb!!
Animated Pictures Myspace Comments

Tag Fever!!

Pagi nih aku telah di'Tag' oleh sahabat baik aku Sabrina..aku reply tag ko yer Along...
1.)Nama penuh dan siapa yang beria-ia letak nama tu?
*Rima Irawati..

*Mak aku ler..gara2 terpengaruh ngan artis veteran Rima Melati..

2) Status diri sekarang?
*Uppss..sensitif soalan ni..'Status'..MBA(Mama BUT Available..hehehe)

3) Apa yang anda akan lakukan sekiranya boleh kembali ke masa lampau
*Aku nak belajau rajin-rajin!!HHUUWAAAAA.....

4) Perkataan yang paling suka disebut / sinonim dengan diri anda. *Ek / Ye ker..sampai anak aku kata klu lepas bercakap tak de perkataan tu tak buleh ke.(la ni dh kurenng cikit)

5) Orang yang sama tarikh lahirnya dengan anda di sekolah rendah *masa sek.Ntah ler..ada ker yg lahir 26 April?tp yg aku pnah jumpa sama date xhubby aku ler..

6) Siri kartun zaman kanak2 yang paling digemari. *Smurf..tp zaman dah tua bangka ni lagi minat kt kartun 'Sinchan' wlu kekadang aksi yg MELAMPAU

7) Bahasa perantaraan keluarga. *Bahasa ibunda la..Melayu

8) Orang terakhir yang anda jumpa pagi ini. *Terakhir..belom jumpa lagi sebab blom abis waktu pagi...

9) Zaman sekolah : Tingkatan berapa yang paling anda suka dan siapa teman yang paling mengingatkan anda tentang diri anda. *Form 2 & 4..teman a few gak..tp sahabat karib..SABRINA BABA,LINDA..klu diaorg takde mood nk g sekolah pon kurengg...

'My besfrenz'SABRINA n makanannye,mmmphhh..YUMMY,hehe..tp,gambo Linda xde ler..





10) Bunga paling banyak di halaman / balkoni rumah. *Bunga..aku kurenngg sikit,tp pokok yg ada kt balkoni..GERUDA

11) Baju favourite (sertakan gambar sekalik yeeee) *Wat masa ni tak de..sebab suma baju dah ketattt..AARRGHHH!!!

Tuesday, January 29, 2008

Aduhh!!!!

Selamat Pagi suma...actly.pagi ni badan aku lemah jer disebabkan dah dua hari menanggung kesakitan perut.Lepas makan ikan bakar kt Cheras ari Ahad,aku dah mula sakit perut yg teramat sangat memulas2 tp tk le plak nk m**b**g..terpaksa la tahan sakit ni,bukan tak nak g klinik tp aku ni klu bab2 jumpa Doc.& makan ubat ni..lambaatt sikit ler..wlu camner pon nt aku kena pegi gak nak kena check jgak dah few time kena sakit camni tp yg lepas2 tu tak ler sesakit ni sampai affect kt belakang sekali..

Monday, January 28, 2008

Aku yg ke'bz'yan...

Aku bz nih..pretend jer..hehehe



Aku tension..semalam masa aku nk anta Awin g tuisyen keta plak tak bole start..rupanyer batt. kong..eeiii tensionnyer!!dah ler lambat keta plak wat hal..hishh mcm2 ler..nasib baik la Mr B dtg settle kan probl. bwk 'jumper utk cas blik batt tu' pastu call Amz(member aku)so ber'dating' ler dua2 keta tu..klu nak tunggu aku yg buat alamatnya tak bjln ler keta..owg pompuan ler katakan,aku duk nyibuk kt tepi je la..Tima kacih yer abg tercyg & Tima kacih Amz...jasa mu tetap kukenang

Thursday, January 24, 2008

Viva La' Diva

Sepanjang hari ni aku membz kan diri tgk SpaQ..sebab terlepas episod semalam & kelmarin,hehehe..yelah dah tak bz ngan keja buat ler pe2 ye tak?lepas ni plak aku nak pegi nengok aktiviti kat The Loft(Hall kt opis aku)..dalam schedule ada Latin Dance preview and registration,so aku pon nak menyibuk jugak skodeng sementara menunggu company transport.Banyak sangat aktiviti kt cini Dance,Aikido & yg paling best 'aerobik'..memang happening,berpeluh-berpeluh dibuatnya..ramai plak tu yg join,tapi bdn makin mengembang gak aku ni,haii ntah ler..redha je lar...Next time aku letak gambar sekali utk tatapan suma k..aku gerak dulu...choww..

Tuesday, January 22, 2008

Anak Sapa la ni...Cute Bangett!!

Pagi ni aku bukak email nampak ler gambo budak 'DEBAB' ni..anak sapa la ni??Eeeii GERAMMNYER aku nengok,dpt kt aku abis ko aku gigit,cubit n yg sewaktu dgnnya..aku ni elergik ckit nengok budak tembam2 ni...ish menyelerakan betoii ler..mak nyer pinjam sat buleh tak??GERAMMM BANGETT NII....




Ni la ketulan2 power kt badan ku ini..

Monday, January 21, 2008

Fire!!!

Api!!Api..!!Run for u'r life..!!Uppss..Latihan kecemasan jer ni..ni masa kt Time Building nyer Fire Tr. tp cam real jer kan..



Bomba on standby...




Muke yg tensen kena berkumpul kt open parking..relax la Bro..hehehe



Mamarazzi yg tak bertauliah..

Futsal Team...

Ni Pic geng-geng futsal masa kitaowg ada game kt Sport's Planet Ampang..Meriah gitew..member2 SMC mesti kenal yg no.2 dari kiri tu kan,Azizah Karim..kitaowg satu team..

Friday, January 18, 2008

Thursday, January 17, 2008

"Kepala Ikan punya Hal..."

7.00am...Pagi ni aku mengelabah masa nak anta Awin tunggu Van kt tepi jln td baru tersedar H/P tak de kt tangan,aku pon dengan pucat gusi tercari-cari ler merata takut tercicir,baru 2 bulan lepas aku tertinggal H/P kt kedai mamak..lesap ler jwbnyer(nk salahkan sapa,takkan nak salahkan mamak kedai tu kot,sendiri yg careless)serik..habis contact number suma hilang... takkan ni pon nak ilang lg..Awin pon kelam kabut tolong tgk2...last-last aku jumpa balik..nak tau kt ner?dlm poket seluar..ishh malu beb..Awin tak perasan aku dah terjumpa,tiba2 dia pandang kt aku.."Sowy ler CYG.."melopong mulut dia"Oooo..Mama letak dlm poket rupanya..tu la..Awin dah kata jgn makan kepala ikan..nanti cepat lupa"Aku terdiam ler ke'tersipu2'"Napa plak makan pala ikan cepat lupa?"Sikecik jwb"Opah yg ckp..sbb tu Awin dah tak nak ratah kepala Ikan lg"...Betul ke..ishh entah ler...

Mama...
Pose lepas penat cari H/P..Cian bucuk Mama...hehehe

Wednesday, January 16, 2008

Tasik Permaisuri...

Ahad,9.00am..Lepas anta junior(Xtra Class-8minggu) umah Cikgu dia kt Bandar Tasik Permaisuri,kuarters guru,aku pon dengan hati yg berkobar-kobar utk mengurangkan lemak-lemak yg terperangkap kt bdn nih berjogging ler kt Tasik Permaisuri..ramai owg pagi tu...Huhh berpeluh-peluh,tp joggingnyer 30min jer selebihnyer berjalan jer la..hehe..Mr B pon sama cam aku jugak,tpaksa la teman aku..tercungap-cungap kitaowg..lepas jogging tu tau tak apa kitaowg buat??aktiviti yg paling best....
apa lagi klu tak SORU..pagi tu aku wat nasi goreng Cina tp pedas nyer 'version..'kitaowg pon menyumbat perut..camno nak kurus...HAMPEHHH!!!terperangkap balik lomak Den!!!
11.00am..amik junior@Awin dr umah cikgu lpas pegi bwk dia g taman mainan kt Permaisuri tu..Suka nyer hati dia.bukan dia jer yg suka Mamanyer pon samer..kitaowg main buaian sama-sama..Mr B jeling aku dari jauh..junior plak ngusik"Lawa sgt la jeling tu kan,kan,""Ishh...Awin ni mulut cam owg tua la.."pas tu kitaowg sambung ler main..aku bukan pe,kesian kat dia main sorang-sorang..terpaksa la aku join..Alasannn...

Friday, January 11, 2008

Dimana...

Pagi-pagi lagi aku dah belek2 Paper..
Berita yg paling tak sedap didengar tentang kehilangan adik Linie,kerisauan mula melanda, apatahlagi kehilangan kanak-kanak kecil yg tak mengerti apa2,semoga adik Linie selamat walau dimana pun dia berada,marilah kita sama-sama mendoakan keselamatannya..

Wednesday, January 9, 2008

Awal Muharram...Maal Hijrah 1429..

Satu Muharram detik permulaan..Perkiraan Tahun Islam Hijrah...
Teringat zaman sekolah rendah,masa tu lah aktif masuk nasyid bila Maal Hijrah ni..Antara kenangan terindah bila wakil sekolah untuk Nasyid,bangga tu...kembang-kempes idung..
Ok lah..Selamat Tahun Baru 1429 kepada seluruh kaum muslimin&muslimat sekalian.
Tahun Baru,Azam Baru,Hidup Baru,Buku Baru...baru!baru!baru!..suma baru!!...Dan lupakan yang lainnn...he!he!he!

Nokia..Oh Nokia..

Malam semalam g kedai Handphone kt Galaxie Ampang,dekat ngan umah aku jer.Hujan pon aku redah jgak sbb nak mencari H/phone wat present kat Ibu Tercinta,besok Birthday dia kebetulan Awal Muharram,Public Holiday..seronottnyerr bercuti..tp klu cuti ari Jumaat skali laaagii bessstt kan,kan,
Terfikir nak beli Phone ni pon pasal H/p Ibu aku dah problem,Cari punya cari aku berkenan kt Nokia flip ntah aku lupa lak modelnya,so,dengan xcitednyer aku pon pilih yg tuh,rega...rahsia ler' tak lah mahal..sedang-sedang aje..
Balik jer terus bagi kt Ibu,tak tunggu besok dah..He!He!aku plak yg xcited lebih-lebih cam besday aku lak tu pon lepas Mr B men'Sedarkan diri' aku nihh'..Ibu aku pon senyum ler memanjang,yelah H/p lamer tu dah nak expired..jangka hayat dah tak lama lagi...dpt plak yg baru...
Pagi nih awal2 aku dah kacau Ibu aku..disebabkan free tak de keja sangat,aku call lpas tu aku cakap tak de apa2,lpas tu aku call lagi..aku kata TESTING!TESTING!!he!he!
Last-last Ibu tergelak..dia kata aku memang suka menyakat tak ubah2 perangai wlu dah jd mak orang..Alaa sekali-sekala..
Dek kerana kerana meredah ujan dari tempat parking semalam,pagi ni sok,sek, ler aku selsema,kt opis ni plak sejuk bangett!!!dah nak beku dah nih..ishh.. jgn melarat sampai demam dah ler..
Candid camera!!aku tgh feel nih...gambar belakang tuh poster besar(Project ni) yang diaowg baru pasang,penuh wall blkg ngan poster nih..rase2 cam duk kt kawasan pergunungan lak..kononnn je lah..

Monday, January 7, 2008

N/Year Eve Fever...Monday Fever....

Hari ni baru start keja lepas bercuti settle kan kemasukan sekolah Junior..dah masuk darjah dua anak aku tu,tapi badan camtu jugak tak membesar cuma makin tinggi sikit..dah berhari-hari tak update Blog ni,al maklum ler kebusy'an yang melanda..lagipon card reader aku dah xleh guna nak ganti yg baru tak berkesempatan nak pergi beli,(so,tak dpt lah nak share gambar kt sini)sibuk menguruskan hal Junior,shopping baju sekolah,brg2 sekolah,buku2,bayar yuran@bayaran tambahan(yg kononnya dimansuhkan,setakat 4..5 ringgit jerlah yg dimansuhkan tu,tp takpelah kan utk pelajaran anak) dan lain2 yg berkenaan ngan sekolah..Penat sikit tapi puas hati dah settle suma..

Flashback(Chewahh cam dalam Filem plak kan ade flashback...he!he!)Malam New Year Eve hari tu aku ngan member keluar ler celebrate,sekali setahun pon celebratenye,at firts mcm2 plan,nak pegi main bowling dulu pastu con't g dinner then karaoke kat Red,green,purple box dan mcm2 colour box ler..,pastu tgk Midnite last minute tukar,kitaowg terus g karaoke konon dah tak sabar nak menonjolkan bakat2 yg terpendam sekian lamer,room tu plak package ngan Buffet Dinner sekali,RM52++ per pax,kitaowg aper lagi SORU ler..lepas tu mengah,bersandar kat sofa,nyanyi pon sampai semput-semput,macam2 jenis shownmanship,piching lari,yang lagu Dangdut jadi syair pon ader..terkekek-kekek kitaowg gelakkan diri sendiri,sampai sakit2 tekak kitaowg nih...dah jadi ROCKERS lah plak ngan suara ala2 serak katak nih...('Once a year' kan..)Tp memang best bila berjumpa ngan member2 yg sekepala ngan kita,hilang TENSION...Yang best tu Room kitaowg dpt lucky draw RM50 cash voucher,Mr B menang Hamper sbb masuk game yg diaowg wat kt situ..Hamper plak banyak choclate,pe lagi gumbiranya hati Junior so,bole dia share ngan member dia(anak member aku ler)...