Friday, February 29, 2008

Sahabat yg TERLAMPAU..

tAuRuZ surprise bangett bila seorg sahabat nih tetiba jerk call ajak tAuRuZ lunch sama ngan dia..err dlm pikiran tertanya2 gak naper dah lamer menjauhkan diri tup..tup ajak kluar lunch,klu u'ols dah pernah baca en3 'What goes around will comes around' yg lepas musti tau sapa yg tAuRuZ maksudkan..she is New Comer yg pnah jadik besfren tp tetiba avoid dari bjumpa tAuRuZ..So,tAuRuZ & Sis DD pon layankan ajer la..nak tau apa crita 'PANAS' tu..TUNNGGGGUUUU yer u'ols...

Eppy Besday 2 U...!!

Besday sapa ek ari ni??hmmm...29/2...special date kan 4tawun skali so,lambat ler tua yer tak..hehehe..klu nengok gambo kt bawah nih musti ramai blogger yg kenal kan..
Eppi Besday 2 HOTMAMA..!yg keberapa ek?Sweet 17 kan..hehehe..any Party?!



So HOTMAMA tiz cake 4 U..smalam tido lambat sbb wat cake special nih!wokey kiter nyanyi ramai2..1..2..3..

Wednesday, February 27, 2008

Farewell Party...

Ari ni Farewell Party tuk Procurement boz-Yves Oliviery (Balik FRANCE )& Mike(g Thailand)akan meninggalkan w'ols..nak balik FRANCE..isk!isk!isk!tapi yg lagi sedey tAuRuz terpaksa melupakan diet wat ari ni disbbkan xnak membazirkan makanan katernyer..hehehe...so,pe lagiii MAKANN!!!


Choc.Ice Cream Cake,'Secret Recipe'...Aiyoooo..mati la mak...




manyaknyerrr PIZZA...That's what we call DIET..!!


Talk about Diet later...Alrite Babe!!!



khusyuknyer dengar ucapan sadiss...

Tuesday, February 26, 2008

Do Re Mi punya Hal!!

Pagi ni ngantuk nyer,mata nih xleh bukak u'ol..dah ler subuh2 td ujan lagi ler sdap tido cam malas nak bangon..sampai opis trus wat nescafe kaw!kaw!Ni suma gara2 tido lambat semalam co'z melayan Junior yg sibuk nak nengok crita Do Re Mi..penat memujuk suwuh tido awal..eeii sabar jer la,Junior memang ler suka sesangat klu kt TV tuh ada crita itam putih@crita dolu-dolu cam owg tua plak,Junior nih memang dr kecik lagi klu kiter dok cari channel tetiba tertukar pe2 crita itam putih haruss ler dia xbagi dah tukar crita lain..wlupon crita kartun!semalam tanya kt dia "Awin nape suka sangat tgk crita lame2 nih?" jawapan Junior sempoi jer "sebabnyer..Awin suka,tu jer"dia mls nak ckp banyak sbb nak concentrate..lepas tuh dia gelak terkekek2 nengok crita tu,mama dia pon gelak gak bukan sbb crita tu tp sbb tgk Junior nyer gelagat..last2 berjaya gak memujuk Junior tido..ZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Aduhh penat bangett nih..

Ari Sabtu - Memang ler panat gile's babon..sbbnyer menolong abg pindah umah,xtiviti yg paling xsuka & paling leceh tp tAuRuz xleh nak larikkkkss sian kt abg..haruss ler tolonn,tp penat x hengatt!!abis kul 3 am,blik umah Ibu dah kul 4 am...adoii sengalnyer bdn dah sampai umah plak xleh tido!arrrggghhh..pe lagi nak wat nih..tetiba dtgler idea 'haruss kukacau sis yg tgh syokk lyan mimpi' sbb nak dia teman nengok cd 'antu Thailand'..eeeiii seram bangett!!terkebil2 mata sis nahan ngantuk,ksian tp bila ckp nak nengok crita antu jer terus ilang ngantuk..w'ols sesama dah cam antu x tido mlm!last2 kul 7am baru ler tido..RABAK bjik mata nih!!bawu tido beberapa jam dah nak kena bangon!dah cam Zombie jer muker w'ols!!


Gambaran ditempat kejadian...ok gak ler umah bawu nih

meh ler cini tolong..berat nih..


bincang pe lagi tuh..xlarat dah ni..

Monday, February 25, 2008

Drift@MRR2....????

Jumaat mlm Sabtu lepas,tAuRuz bawu blik dr umah abg kt Prima Damansara..masa OTW btu kt flyover yg dekat ngan GIANT Bt.Caves tetiba tgk jln dah kelabu,berasap2 bau cam terbakar..rupanyer tgk kt depan xsampai 100meter dr w'ols ada keta baru jer terbalik..mengucap dlm ati sbb tergezutt bangett!!lutut gigil 'ai se lehe'cam Las Ketchup,masa w'ols sampai tuh xramai owg lg ada dua keta jer..suma terpaksa berenti jauh sbb takut keta tuh terbakar ke pe2 ke..x lama lpas tuh driver dia merangkak kluar dr tingkap keta,lg skali rr tAuRuZ tergezutt..w'ols pon g ler nak tolonn pe2 yg patut..can't believe driver tuh juz luka sket2 jer,pas tu dia bgon jln cam biasa..U R Lucky&unlucky too BRO!Lucky still alive,unlucky co'z..well u know rite BRO...
p/s*pesanan penaja "INGAT LAH OWG TERSAYANG!!"

Mamarazzi x lepaskan peluang snap gambar..tayar pon tercabot BRO!



Nangiss beb tgk keta jadik camni..

Friday, February 22, 2008

'WHAT GOES AROUND WILL COME AROUND"..AWASSS!!!

En3 ari ni bukan nak ngumpat@ngata tp sesi tuk meluahkan ketakpuasan hati yg dah lama tAuRuz pendam tentang sorang Minah ni..nak dijadikan 'ceritera'..haruss describe pasal Minah ni dulu..seorg yg kepoci,hipokrit,bermuka2,influence others..bla,bla,bla,bak kater pepatah 'memang HARUSS ko dpt title KEJI!!'sbb ko sker menjatuhkan & memalukan owg lain..u'ols memang tAuRuz Emo sket pagi nih,sowy ler klu ade kesilapan bahasa,kekasaran atau pe2 yg sewaktu dgnnyer..nak wat camner 'BOM DAH MELETUP"SS'..mulut laser & nuklear dh x leh di COVER lagi..Minah ni dr awal lagi tAuRuz tgk memang dpt agak attitude dia camner,bkn ler cam 'TOK MOH' yg tau telek owg tp kekadang kiter dpt baca dr riak muker ye tak?tAuRuz pon bukan leww baik bangett,tp sejahat2 tAuRuz x la ati ni BUSUK sampai kt luar pon buleh BAU cam ko MINAH!sker menindas owg!Ceritera'..agaknyer tAuRuZ ni memang nak di uji kesabaran,terpaksa ler bergandingan 'bkn pegang tgn tau' dgn MINAH ni..aduhh!x sanggop!! tp nak wat camner dh dinamakan keja tu jer pilihan yg ade terpaksalah xkan ler nak memilih plak kan,nt boss kater ko bukak ler company sendiri,x payah keja cini..xpasal2 kena tanam anggur,so,dr awal lg ngan MINAH ni rude@kekurangan ajaran sgt ngan tAuRuZ,ckp pon memang x respect owg tp ko nak owg salute ko..kirim salam kapal selam!klu nak owg tabik hormat kt ko haruss ko tu tunjuk sesuatu yg boleh mbuatkan owg respect,ko pon kena lah hormat kt owg baru la dpt penghormatan PAHAM!tu pon xtau nak kena tunjuk ajar..X sekolah ke??tAuRuz pon x la nak melenting time tu,sbb timing ok lg memandangkan ko senior..w'ols klu time lunch kena rotate xleh g skali klu buleh pon X HINGIN g ngan ko MINAH nt dosa makin btambah sbb duk ngan ko time keja pon tiap2 ari ada jer owg yg x bersalah ko jdikkan bahan tuk ngata ikut sedap mulut ko,pas tu siap hasut owg lain join skali besok nk masuk N***K* pon buleh beratur skali ngan suku sakat ko..disbbkan tAuRuZ ni x ambik peduli & x Support pe yg MINAH ni wat dia mula ler crik pasal ngan tAuRuZ..MINAH ni ngata tAuRuZ mcm2..mula tu tAuRuZ x tau tp ada jgak hamba Allah ksian & gtau spaya tAuRuZ hati2 ngan owg yg camni,tp time tu tAuRuz cam x amik peduli sbb niat dtg keja nak carik rezeki tuk anak so,x nak ler create pe2 problem..tp perangai dia makin mjadi2..bila bukak mulut haruss menyindir,nak-nak klu ada bes frenz dia yg mulut tak boleh blah cam dia gak..bila ada staff2 yg bagi perhatian lebih sket kt tAuRuZ dia jeling semacam sbbnyer dia xsuka..bila tanyer pe2 bab2 keja MINAH ni jwb cam x ikhlas,kedekut ilmu nak bwk masuk K*B*R gaknyer..bila tAuRuZ ramah sket dia senyum sinis..masuk keja lmbat ngalahkan Manager,pas tu wat muker slamber jer then instruct owg cam bos besar plak..sedar ler diri tu sket ko pon same level gak,so,tAuRuZ teruk wat keja sensorang,tp x kesah sbb still buleh handle,dlm sebulan musti ada 2,3 kali MINAH ni ponteng keja,lantak ler klu ko nk memonteng tp jgn ashik nak complen keja owg cam ko tuh baguih sesangat padahal ko pon 2x5 jgak..bila tAuRuZ overtime lebih sket dia kater tipu OT..X ke tAuRuZ makan ati..tp tAuRuz x nak gadoh2,sbb kan perangai B*D*H x berbaloi klu nak perang sudahnyer ilang keja,member dia yg dulu ok ngan tAuRuZ pon tetiba jer tunjuk mker & carik pasal memang ler dia dah kena VIRUS MINAH sengal ni kan..ko mcm bebudak wlupon dah jadik mak budak! pe pon disbbkan daya ketahanan bdn tAuRuZ ni dah makin kurenngg..sblom jadik 'tragedy mkn penampar'tAuRuZ mintak transfer..mula tu boss x lepas kan sbb dia kata si MINAH ni yg transfer atas sbb attitude dia tuh! tp ntah camner tetiba plak kputusan berubah..so,tAuRuz xkesah biar ler tAuRuZ ber'HIJRAH' janji ati tenang x de owg kacau..pagi dtg keja,petang balik,cukup bulan dpt REZEKI tuk anak..sblom transfer tu masuk ler sorg staff baru,dia ni pon xsuka ngan MINAH ni,so dia lebih rapat ngan tAuRuZ & w'ols jadik besfren,byk gak bab2 keja ni dia refer kt tAuRuZ bkn ler diri ni terer benor tp apa yg tau tu xsalah tunjuk ajar..bila tAuRuZ dh transfer w'ols mula ler bz wat keja masing2,staff tu siap pesan ngan tAuRuZ 'evry now and then u must call me..ok sis!tp MINAH ni mula ler cucuk jarum spaya w'ols berpecah belah,tAuRuZ bukan menuduh tp memang kenyataan MINAH ni pernah bermasam muka ngan owg lain yg pernah rapat ngan tAuRuZ..keji betol perangai dia!tup..tup..tetiba jer staff bru ni cam nk avoid tAuRuZ dr jmpa dia..mgkin dia pon takut ngan MINAH ni kot,kot ye pon SIS ko nak jaga bontot ko jgn ler sampai buang kawan,kiter pnah keja sama,makan sesama,joke sesama,time MINAH tu slalu mengular..kiter keja cam kuli batak dia..tp memang xsangka yg ko buleh lupakan kwn semata2 tuk kepentingan diri..pe pon sblom transfer meletup gak ler BOM kena kt muker MINAH ni & sorg lg kroni dia..haruss muker ko merah padam MINAH!!padan muka ko!kepada ko MINAH,atau namer gelaran yg kitaowg bg 'TALAM'..toksah TABOR PASIR..tok sah shibok jaga tepi kain owg sampai sp**D*r owg pon gak nyer ko nak amik tau kaler pe,sbb ko pnah sibuk owg pakai tudong kaler pe pon ko ngumpat..ko malukan dia tp dpan dia ko senyum sampai telinga..keji la ko ni!Harus ko kena SIZE 8 kan!beringat ler "WHAT GOES AROUND WILL COME AROUND"...tungguu jer la k sampai masa mesti merasa..Tuhan tu Adil...AWASSS!!!yg penting tAuRuZ hepi bangett kt cini..haruss ko makan ati kan MINAH!!SYUKUR tAuRuZ dijauhkan dr VIRUS cam ko MINAH SENGAL..TALAM yg xde Quality!!klu u'ols kt tmpat tAuRuZ pe u'ols akan wat..??

Thursday, February 21, 2008

Do U think U Can Dance??

Ha ni nak stowy sket ler pasal Preparation Annual Dinner yg tak lama lagi tuh(lg sebulan,buleh ler Cons'd x lamer kan)so,dengan secara rasminyer semalam aku dah ter'involve' ler ngan performance tuk malam tu nanti..sajer juz 4 fun giteww hanya tuk 4min perform..Haruss gegar Stage mlm tu kan!asal jgn runtuh sudah!X pasal2 maintainance kena repair.. so,sejam setengah practis dpt leww mbakar lemak's tepu kt badan nih..ari ni sib baik x sengal badan,rasa cam ok2 jer..practis twice a week, mgu dpn,Isnin ngan Rabu aku dah mula 'bz2 manja'(kata pepatah Cik Puan Besar)..

Pose Gedik's Santai dr 'Dancer yg x bertauliah'..nantikan kemunculan mereka's yg bakal MEROBOHKAN stage..AWASSS!!..mmuahahahahaha...



glitter-graphics.com

Check-In kat Ward..??

Ari Senin abis keja trus g Spital Gleneagle Intan..bukan aku sakit tapi sis DD aku tuh admitted 'atas sbb2 yg x dpt dielakkan'(skema jer ayat's kan u'ols)..iaitu sakit ler kan pe lagi sbb nyer kan..sakit pe?sowy xleh jwb sbb aku bukan Doc..jgn marah arr uol's Mak acah jer..,act. Sis DD wat check up sbb 'Lower Back Problem'
& kawasan2 yg sewaktu dgnnyer..so,kena ler duk citeww tuk wat terapi,sabar yer sis..harap cepat sembuh & cepat masuk keja..ok..duk citeww menu best2 kan harusss akak dtg melawat time Lunch kan Sis..joke arr tak mo marah tau!

Patient yg maintain slalu..



Kt Spital pon sempat lagi pose..Harusss giteww kan..acara wajib's

Wednesday, February 20, 2008

Salon Sdn. bHd...

Ari Ahad - Keja yg aku suka wat ni ler..atas special request dr. sis ke'CYG'an ku..
mengerjakan rambut dia leww..wat Hi Light&colour..

Sowy arr..gambar yg sangat tidak memberangsangkan..atas sbb2 tertentu iaitu cameraman tidak Profesional..kesulitan amat dikesali..hehehe

Tuesday, February 19, 2008

Iklan..Iklan..

Aku nak selit iklan sket la yek..ni gambo Ibu aku..La ni tgh aktif wat Insurance- ETIQA,so,pada kengkawan yg berminat nak amik Insurance or juz nak find out plan terbaru boleh le amik contact no. dr aku k..dgr crita ada latest info pasal insurance ni..skim payment Insurance n pelaburan yg X MEMBEBANKAN kiter(EPF??)..menarik kan..so FIND OUT..email at asmahmni@yahoo.com

Ari ni aku baru nak hapdet kan blog aku ni..semenjak dua menjak ni cam malas nak menaip pe2 plak..ntah ler tak tau nape,hormon 'inbalance' kot...skunk ni hormon dah balance,so,aku hapdetkan crita dua tiga ari skali senang crita..semenjak berjinak2 ngan dunia pem'Blog'kan ini aku pon smakin la 'gigih' mg'hapdet'kan blog ku ini..ye lah kan uol's aku ni dah boring tahap CIPAN kt cini..

Ari Jumaat Keliwon..(cam crita antu lak kan) - rutin harian,abis keja trus g Nursery pick up Junior,g mini market beli lauk tuk mlm(bukan ler ari2)sampai umah jer Junior trus pandai2 wat keja sendiri..tp biasanya first thing dia akan rendam baju sekolah,tudung & sewaktu dgnnya(ksian plak aku ngok dia,cr baldi letak sabun..suma wat sendiri)klu ari Jumaat memang rutin kena basuh kasut sekolah sX..package ler*haruss la belajar berdikari dr suma aspek,so,kena la train dr perk. yg kecik2 dulu ye tak?bukan apa memikirkan aku nih ntah sampai bila bsok2 klu jd pe2 kt aku skurang2nya dia dah pandai bawak diri tak lah nyusahkan sesapa,tp harap2 biarler dia dah besar dah pandai,senang ler ati ni(emosi plak Mak en3 kali nih)..lpas tu dia settle kan keja sekolah,tp aku nengok la ni makin kurang plak homework dia,bila tanya dia kata x de,aku check memg tak de pon..Haruss 'investigate' ngan cikgu nih..x leh jadik,nk compem bebetoi..aku plak masak(simple2 jer) klu dah lambat aku tapau la pe2 tuk Junior pasal aku cuba nk kureng kan mkn mlm...tp bab2 mkn nih Junior kureng skit,klu bg suap sendiri sampai besok pon x abis,dah try bg vit. pon camtu jgak selera dia,bdn tak naik2 pon..x pe lah janji dia cihat..last2 aku yg suapkan,satu mulut dia dua mulut aku..hehehe..tu yg dikatakan kurenngg mkn mlm..

Ari Sabtu - aku kena OT ari ni(bagus jgak dpt ler duit lebih) terpaksa bawak Junior sekali sbb xde owg jaga Nursery memang tutup weekend..Ibu plak ada meeting 'ETIQA' insuranse..ha sesapa yg nak amik Insurance info kt aku k..

Malam plak g..makan2 kt Naili's Place Sentul..aku me'NIDAK'kan kan diri utk makanan..teman B jer..tp aku snap yg Yee Mee yg berasap2 ni jer yg lain aku xnak snap lagii..katakan tidakk!!Junior xnak ikut pasal ada geng kt umah..ank2 abg aku dtg..Ibu sakan ler masak..



Minum2 jer tau..



Tapi melihat iteww..berasap seyy..sabar-sabar!


aku takkan melihat lagii..ohh!!Tidakk!!..meh nengok ikan..





con't ngok..best gak crita ni..Horror movie











Dua jam kemudian kitaowg berada di Mid Town(ye ke Mid?klu x silap ler) Sentul Raya,sajer jenjalan nk tgk tmpat baru..sempat nengok bebudak ni shuffle kt citeww..





Lepas jenjalan ala kadaran aje..Aku dah penat..nak balik..Daa

Friday, February 15, 2008

Cuti2 M..Day 3..

Ari Isnin - Yerzzzzaaa!!Aku bjaya bgon pagi..terserlah kebanggaan ku iteww..kembang-kempes idung..terus wat wake-up call kt 'B'..dgn semangat yg brkobar2 untuk mengembanngkann bdn, bsiap2 leww nak g bekfas..

Junior n' Nasi Lemak nyer..aku prefer kdai nih pasal dkt bangett ngan pantai..



Bekfas Mee Goreng Udang & Nasi Goreng Udang...suma nyer bertema Udang,lazatnyer..




Lepas tu bersiap2 ler nak balik KL..

On the Way tu menyinggah jap kt Jeti Melaka..



Beca berhias kt Melaka Town..











Ni yg paling w'ols sker..Jln2 Cari Makan ke "CRYSTAL BAY"..Sakan ler kjap agi..








aku terpaksa dan dipaksa pegang ketam..ohh!!Tidakk..Mak tak rela sebenornyer!!







Kerang Bakar..Aduh!!Favourite Gue!!


Buttered Prawn..Ponn Fav. aku tuhh!!


Ketam Sweet&Sour..Mak sker tp leceh ler nk kopek2 ni..


Ikan Bakar lagi..tak pe janji aku sker..bak kata suma yg bernama makanan itu aku suker..Jom Makan-makan!!


Selepas iteww kami pon Menuju Jalan Pulang..tp sempat nyinggah kt 'REPLIKA KERIS HANG TUAH'..


Singgah sebentar beli Ole2@mkn cam kropok inang2,cencaluk..byk lgi le..mcm2 ada..Kul 9 lebih bergerk blik KL..SELAMAT TINGGAL MELAKA..akan ku kembali bersama suku sakat ku yg lain..Special Thank's utk B yg telah Men'Sponsor' Cuti-Cuti Malaysia ini..'tima kacih daun keladi' krn dgn rela ati mjadi tour guide kami..ada masa pegi lagi k..hehehe..Arios Amigosss!!

glitter-graphics.com

Thursday, February 14, 2008

Cuti2 M..Day 2..

Pagi Ahad (Day 2)- Act. dah nk masuk tghari pon,bkn pagi lagi,bak kate owg tua2 matahari dah tegak kt pala..disbbkan smlm tido lambat so ari ni ni pon nak bgon sengal sket..mak ngan ank tido tak hengat,tu pon sib baik B ku iteww ketuk pintu chalet ajak g mkn kot tidak mau tido 3 ari 3 mlm x bangon...malu sey ngan B..we ol's pon kelam kabut ler bersiap2 nak pegi membahamm..perut ku ini dah ber'hip-hop'..disbbkan dah kul 11 lebih we'ols bekfas+Lunch = Branch ler..package giteww kan..dan disbbkan tersangat la lapar aku lupakan cam. wat sementara so,tidak ade lah gambar..to be con't snap gambar bila dah kenyang nt wokey..

Lepas aktiviti makan-makan we'ols g minum air kepala..ehh..silap air kelapa,dibwh redup pokok kelapa..tp ari sangat panas seyy..terik sungguh ari ini..cedap air iteww..



Tp lam gambar cam redup jer..ntah aku pon tak tau ler apsal jadik camni..



Aktiviti seterusnyer...
















Hmmmmm..tersangat la cantiknyer..Indahnyer ciptaan Tuhan..


Saksikan lah sang mentari...chewahh..lebih kurang camtu lah agaknyer kata2 B..



Kejadian di waktu malam..

makan le apa lagi..tepi pantai..Ikan bakar lagi..memg fav.aku lew tuh..makan ari2 pon tak pe,aku kan 'f's'girl'..

pose dulu seyy..


Jom jejalan bergambar-gambaran...









Lepas itew we'ols g plak Tanjung Keling..amik angin & nengok aktiviti kt citeww..happening uol's!!diowg ni main bola kt tepi pantai..



Dah ler tu..aku letih ler..to be con't Day 3 wokey..Penat MAK!!