Friday, August 29, 2008

Mutiara Kata...

"Hari ini bkn semudah semalam..
utk bergelar manusia sempurna byk yg perlu dikorbankan..
byk juga yg terpaksa dilepaskan..
sesekali langkah tersadung..rebah menyembah..
sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan,menentukan kesabaran dan air mata..
selagi niat berada di atas landasan yg betul,usah di gusar pd anugerah Tuhan..
Anggaplah sesekali Dugaan itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita utk bangun menjadi manusia sesempurna insan.."

"Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis..
mereka yang disakiti hatinya..

mereka yang mencari dan mereka yang mencuba dan berusaha...
Kerana hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka.."

*Peliknya..kekadang insan yang X pernah ada pertalian dgn kita lebih menghargai khadiran,lebih menyayangi sedangkan orang yg pernah kita jaga,yang pernah kita sayang,dan telah cuba jalankan tanggungjawab seadanya menidakkan kehadiran kita,cuba membuang kita jauh dari hidup mereka...perkara biasa dlm kehidupan manusia..tengah senang lupa segala,bila kesusahan dan kesakitan baru lah kita di kenang..'

Ni antara Blog2 Favourite yg tauruz xleh access wat masa neh..tp,nt bila dh ok tauruz qada' blik yer laling..


Along Mieza..

*Award simpankan dulu yer along

Mamaranggie..

ita.itu...

lily.lulu...

Thursday, August 28, 2008

Tag..

Yuhuuu..tauruz dpt Tag paling senang dr Rasp..sonotnyerr klu suma Tag species cam gini...

Tag Ramadhan special

Lets tag 5 bloggers and let them know...

Along Mieza

PrincessRedBlood

Lili.lulu

Elly

Tny

Wednesday, August 27, 2008

Tauruz panik kejap tgh hari td..kisah nya pasal Jr tertinggal Van yg sptutnya trans dia kt Nursery..nasib la Jr nih terus naik kat pejabat Guru suwuh cikgu tolong callkan tauruz(memg tauruz pesan mcm tu,klu tertinggal jgn pegi mana2 terus tuju pej guru dulu&thanks GOD dia ingat pesan tauruz)..but b4 that teacher Nurul fr Nursery memg dah sms tauruz gtau Jr blom blik lagi,tauruz dh mula risau..then tauruz call
tapi yg mbuatkan tauruz frust & bengang,cikgu ni boleh suwuh Jr tgu kt pagar sekolah,apa salah klu suwuh jer tgu kt bilik guru sampai parent dtg & bertanggungjawab sikit pastikan bdk2 ni selamat,then pastikan yg dtg amik tu memang parent,penjaga bdk2 ni instead of biarkan dia tgu kt pagar wlupon dlm kawasan sekolah..yg Van driver pon satu hal,lambat seminit..lmbat skit.. xleh nak tgu tgu...eeeiii..geramm tul laa..anything can be happen nowdays!!


1.15pm* sms from B..*mama,kakak cl fr sek,dia tertinggal Van..but,me dh suwuh kakak' stay kt pej. smpai mama dtg...
*tauruz memula risau gak,tapi bila B ckp Jr tgu kt pej guru..kurangla kerisauan neh..

Call to teacher Nursery..
Tauruz } Nurul,awin tertinggal Van..akak nk pg amik...*tauruz blom habis ckp..

Nurul } xper Nurul pegi amik dia dkt Sek..(fuhhhh..,bcoz she's d nearest&bole smpai cpt kt sek..)
Call Pej Sek..
Tauruz } *salam* boleh saya bercakap ngan anak sy Awin..
Pn A } Awin..??
Tauruz }yg tertinggal transport tadi..bru jer cl dr pej guru..
Pn A } Ooohh..dia dh tgu kt pagar dpn tu..
Tauruz } WHATTTT???
Pn A } Err..td Ckgu kelas suwuh dia tgu kt sana la Puan..kenapa ada masaalah ker?
Tauruz } Kan dh pesan tgu kat dlm tu sajer,knapa plak ckgu boleh suruh dia tgu kt sana..??
Pn A } tapi,dia stil dlm kawasan sekolah..nt saya suwuh bdk pgil dia naik..
*masa ni tauruz receive sms dr ckgu Nurul,gtau yg dia dah amik awin..legaaa tauruz..
Tauruz } it's ok..Cikgu dr Nursery dh sampai & amik dia bwk balik..but..i tau dlm kaw sek..tapi langkah jer pintu pagar tu dh consider luar kaw. kan?klu la ada owg juz gtau kt bdk ckp mama suruh dtg amik or juz bwk pegi..macam mana??u'ol dkt pejabat bole nampak or security kt pagar tu scan setiap owg yg ada kt situ??apa salah nyer klu bdk yg tertinggal van or bas sek tgu jer dlm pej..?perkara mcm ni xbole pandang remeh.sy bckap bkan utk anak saya saje tapi utk suma bdk2 lain,supaya benda2 yg xdiingini berlaku..hari ni mgkin xjadi pe2 but,esok,lusa..kes culik makin menjadi2 skrg ni..(memang tauruz terEMO ok..biar panik dulu dr nyesal kemudian)
Pn A } Errrr...ok puan...saya paham...
Tauruz } Maaf klu saya tingikan suara,tolong sampaikan pd cikgu2 yg lain..perkara mcm ni kena amik serius..memang saya tau Van tu ptutnya lebih bertanggunjawab..tp bila dh jadi camni sy harapkan pd cikgu2 & sptutnya lebih tau tindakan yg perlu diambil..bukan just biarkan bdk sorg2..
Pn A } saya paham tu..maafkan kami..
Call to Van..(manusia yg pling mbuatkan tauruz bengang hari ni)
Tauruz } Kak,Awin tertinggal kt sekolah akak x check dulu ker sblom jalan..
Kak Van } Haa...td akak tgu sampai 1.15 dia xde,akak jalan la..(masa ni temperature tauruz memg naik..selamba plak x rasa bsalah langsung)
Tauruz } Habis tu xkan akak xbole cal saya tanya..xkan terus tinggal kan bdk mcm tu jer..klu pe2 jadi camner,at least cal saya bgtau klu akak ni xle tgu dia,berkali2 saya pesan tlg CALL saya klu dia xnaik van..klu anak akak yg lmbat akak tinggalkan tak??
Kak Van } Ok Ok..maaf..akak pegi amik dia skrg..
Tauruz } Xpe..ckgu fr nursery dh pegi sek..pls,next time inform saya

Tuesday, August 26, 2008

Cubaan culik...

Pagi tadi tauruz receive email ni,nak share wit u'ols info neh..samaada benar atau tidak kejadian ini, yg pastinya cukup utk mbuatkan hati kita risau.. agar kita lebih berwaspada..

Selepas kes Nurin dan Sharlinie, kita selalu dipesan supaya sentiasa bersama anak2 dan mengawasi mereka. Kita rasa mereka akan selamat jika kita ada bersama mereka. Salah! Walaupun ditemani dan diawasi oleh orang dewasa, anak2 ni masih terancam.
Pada waktu lewat petang Selasa 5/8/08, di fasa Suakasih, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras, Selangor, 3 orang anak2 hampir dilarikan oleh 3 lelaki yang disyaki warga Indonesia. Di ketika itu, ibu2 anak2 tersebut semuanya bersama-sama berada di luar. Anak2 bermain di kawasan depan rumah, di atas jalan (pemandangan biasa di kawasan2 perumahan) sambil ibu2 bertukar-tukar cerita di depan pagar.
Ibu2 ini telah di pukau oleh lelaki2 tadi. Cara mereka memukau saya kurang pasti tetapi ibu2 ini telah berdiam diri membiarkan sahaja salah seorang dari lelaki tadi membawa salah seorang anak mereka pergi. 2 orang lagi anak2 mengikut di belakang. Seorang lagi lelaki kelihatan bercakap menggunakan telefon bimbit. Kemungkinan besar sedang menelefon member yang standby dengan kenderaan untuk membawa mereka dan anak2 tersebut pergi. Nasib baik ada jiran yang prihatin yang telah ternampak kejadian itu dari tingkat atas rumahnya dan telah menjerit, lantas menyedarkan ibu2 yang di luar tadi. Ketiga-tiga lelaki sempat melarikan diri. Saya tidak tergamak membayangkan apa yang boleh terjadi sekiranya jiran tersebut tidak bertindak.
Anak yang telah dipimpin oleh lelaki itu berumur dalam lingkungan 5 tahun. Tak pasti apa yang telah digunakan oleh lelaki tersebut untuk "menggoda" anak tu untuk mengikut lelaki yang tidak dikenalinya.
Nurseri tempat saya menghantar anak2 saya terletak di barisan yang sama, selang beberapa buah rumah sahaja dari tempat kejadian. Kawasan perumahan kami ada kawalan keselamatan 24jam. Betul2 di tepi kawasan kami ada balai polis tetap yang beroperasi. Sebelum ada kawalan keselamatan, pernah ada rumah yang dicerobohi. Tetapi selepas itu, alhamdulillah tiada sebarang kejadian yang tidak diingini. Selama ini kami rasa kawasan kami secara amnya adalah kawasan yang selamat. Tetapi peristiwa petang kelmarin memang menggetarkan jiwa. Kesedihan kehilangan Sharlinie yang masih belum dijumpai masih terasa. Sekarang ada pulak ancaman yang lebih menakutkan yang mana melibatkan ilmu ghaib yang kita sendiri pun tidak tahu macamana untuk menanganinya.
Kini, pagar nurseri anak dirantai sepanjang masa. Tapi semua anak2 masih ceria bermain seperti biasa. Yang sugul adalah ibubapa yang tahu betapa tidak selamatnya dunia kita sekarang.
Harapan saya berkongsi cerita ini adalah supaya semua pihak lebih berhati-hati dan sentiasa peka dan prihatin dengan keadaan sekeliling . Macam2 perkara boleh berlaku pada bila2 masa dan kepada sesiapa. Bersangka baik adalah dituntut tetapi dalam keadaan dunia yang tidak menentu sekarang, perasaan curiga juga harus ada. Setelah semua langkah2 waspada telah diambil, hanya kepada Allah kita berserah.

"Semoga Allah lindungi kita semua terutama anak2 yang tidak berdosa dan tidak berdaya. Amin… "

Monday, August 25, 2008

Tima Kacih!!

Tauruz nak ucap tima kacih pada kengkawan tauruz yg sudi bg Award,dan lagi satu wlupown tauruz kurengg aktif berblog semenjak dua menjak neh tp masih ada gak kengkawan yg setia jenguk blog tauruz,tinggalkan komen siap bg Award plak tu,sgt terharu ok..tauruz sbnarnyer windu bangett nak aktif berblog,tp semnjak opis neh memblock' susah tul tauruz nak jengah blog u'ols,ada masa ok jer..boleh access ada masa xleh pulak..



Thank's MummySyafie..




Thank's to LadyEll..


Thank's..Rasp..

Million Thank's to U fwen...Appreciate bangett..

Thursday, August 21, 2008

Gegambaran tmpat kejadian....


My Little Angel..My Princess...My everything...
Tauruz nak Wish Happy Bufday kat bes Fren Jr. Icha(anak buah SisDtott)..dua2 bes fren neh share bufday date yg sama...




Goodie Bag for al D' kid..

Baca Doa...




Musical Chair & lawan pecah belon..!!lawak xhengat!!


Doll Fr,sisDtott..suka bangett Jr,smpai tido pon berkepit ngan Doll neh..


Bufday Party semalam memang bes..we hv fun!!teacher2 kt Nursery Nurul Asyikin memang sporting giler!!!

Wednesday, August 20, 2008


20.08.08 - 8 Years



My Sweet Little Princess



'Syazreen Irwina Nurdamia'



There aren't enough minutes in the day,



There aren't enough years left in my life to tell you how much I love you.



You are a gift of peace and tranquility in my life..



I am glad u r born and blessed me sweetly


HAPPY BUFDAY TO MY SWEET LITTLE PRINCESS..


Mama love you so much....

Tuesday, August 19, 2008

20.08.2008 8

Tauruz tgh bz mem'Packing' Goodie Bag for MyLittlePrincess Bufday 2morrow..20.08.2008-8 Years...Exceli tauruz wat weekday bcoz special date tu..cantik khan date tu,tu yg xleh tunggu weekend,tauruz wat simple jer & wat kt Nursery Nurul Asyikin wit all her fren...

SportsDayTechnipCheerChampion 08'

Gegambaran masa Sports day...





Red Armee Cheer's...




SuperHero...H'Boy..



Combine with Hip Hop..Song by FloRida-Low & Wanna Be




Me & MummyMira...





Tug Of War...



Overall TechnipCheerChampion 08'...RedArmeeCheer's!!



Monday, August 18, 2008

Penat nyer lepas bertungkus lumus o 16.08.08..Sports Day...but,penat pown berbaloi b'coz our Cheer's gal's menang tuk competition 1st place..Sejarah ok,ni 1st time company masukkan Cheer's dlm list & we won..MAK vangga NOK!nt tauruz hapdet gegambaran ok..

Wednesday, August 13, 2008

Xciden depan Wisma Time..

Pagi tadi masa tauruz baru sampai kt opis tetiba ada xciden kt depan Wisma Time Jln Tun Razak..Sorg abg ni (naik motor) kena langgar ngan Lori..terpelanting tepi jln tapi Alhamdulillah dia selamat..muka cedera teruk gak la,helmet separa pecah beb,muka dia belah kiri memang luka,koyak bagai..ksian tul kt abg tu...



Helmet pecah..



Muka cedera teruk gak..



Semoga abg tu segera sembuh...

Monday, August 11, 2008

Paintball

ari sabtu lepas bertempat kt Bukit Langat,Menara Tinjau..Tauruz & The Geng dgn gagah nya melangkah ala2 komando..hehe..w'ols ada game paintball,ni nak collect point tuk Sports Day yg x lam lagi neh..Overall mark Tauruz punya rumah jatuh second place..now,tauruz n group work hard tuk Cheerleading nak dptkan point paling tinggi..lpas painball neh tauruz fokus kt Cheer's jer..


Tauruz sblah kanan..yg strike biru..ala2 Charlie's Angle tak w'ols neh..hehe..
Isi pewut dulu...me with Wawa..


Komando alaf baru..Sangat semanagt ok...
Snap dolu sblom ke Medan Pertempuran..

Sgt panas ok..terbakar muka..

Thursday, August 7, 2008

Cheer's..

Tauruz nak tanya u'ols ada tak sesapa tau kt mana tauruz boleh dptkan Costume cheerleader neh..xkisah la beli atau sewa..any idea..?

Wednesday, August 6, 2008

3D 2N..

Tauruz admitted kt ampang puteri specialist hospital sbb ulser...but,luka sket jer kt dlm perut neh..ari pertama masa kejadian tu Tauruz pegi keja mcm biasa tp pepagi dah berpeluh2 panas semacam then start migraine one side jer,pastu rasa mcm nak pitam..tauruz nak g bfast pown xdaya makan roti sekeping ngan minum susu..tapi keluar blik then start mtah till perut kejang..sakit gilez waktu tu pastu nak jalan pown dah xlarat mcm nak tumbang jer sib baik 'superhero' ku dtg.. terus bwk g hospital..masuk emergency,alahai ngan muka pucat lesi hilang ke'VOGUE'kan..hehe...





Day 1 - Masa kt Emergency Ward..sblom tu dh dekat nak collaps dpn Hospital sib baik la nurse kt situ cecepat bwk wheel chair..'superhero' yg kerisauan..masa tu jgak 'cincin tanda' kt jari tercicir Tauruz cuma sedar cincin tu dah xde bila nurse nk gv injection..menggelabah la sekejap,tp xlarat nak bangon,B terus cari sana sini..sib baik jmpa tu pown kt atas jalan raya dpan hospital..Alhamdulillah..berpeluh gak la 'B' mencarik..

Day 2 - tgh berdebar tunggu time kena wat endorscopy..masuk kamera lam pewut..ohhh tidak!masa neh tauruz tgh berpuasa 2 hari xmkn pe2..masuk air jer..

Dah tertidur lepas bius..kt mulut tu d'ols taruk pe nama ntah la tp khas tuk laluan cam..


Day 3 - Alhamdulillah Tauruz dah cihat...Thank's 'B' sbb menjaga mama for 3day's..

skrg tauruz nak balik jmpa Jr,nak peluk,cium dia puas2..!!MISSS MY LITTLE PRINCESS SO MUCH!!!

Monday, August 4, 2008

Ari Tauruz nak qada' balik melawat blog kengkawan..but,frust jgak.. blogger yg rmove komen box tauruz xleh tglkan komen,shoutbox pulak block..xleh nak chat ngan kengkawan..yg penting tauruz tetap akan melawat blog kengkawan..winduuu gilerrrr...

Tauruz baru balik dari Holiday 3Days 2Nite at Ampang Puteri Hospital...huhuhu..sadis ok leps tu seminggu duk umah xkeja Hospitalized&MC..wil hapdet pasal 'holiday' lpas ni..hari ni baru masuk,barula nak hapdet gegambaran Team building ari tuh wlupown dah ala2 dkat nak basi crita neh..tp,Team building tu memg best gilez sbb facilitator tu pandai tackle mood kitaowg yg malas neh..kesimpulan nyer trip kali neh memg success..w'ols kt sana dah jadi one big fly..dah mcm adik bradik..xtiviti byk pd Indoor coz cuaca tak menentu..outdoor cuma satu jer xtiviti tepi pantai..tapi memg bestttt....tak de yg xbest melainkan best belaka..;p






Gegambaran at Avillion Water Chalet...









Canteq giler tmpat neh..tp,schedule penoh xdpt lepak2 kt bilik lelama..





Group foto..



Posing sakan dlm bas..



Baru sampai tgh tgu masa check in..


Salah satu xtiviti..hehe..punishment,kena wat catwalk..harus kena merangkak macam kucing..

Xtiviti paling lawak..wat bentuk emu,cow & elephant,bygkan w'ols kena wat bentuk haiwan tu..bagai nak rak gelak sakan..
Tangle..silangkan tgn,lepas jadi bersimpul...then as s group kena tolong each other bukak balik tangle tu..tauruz tersekat kt tetengah xleh kluar..




Cak pong..amik kesempatan main bebenda neh..


Tengah wat presentation..suma kena lukis apa2 jer yg menggambarkan kehidupan sblom,semasa & sekarang..matila mak xgheti melukis..mcm2 lukisan ada,tauruz punya mcm budak sekolah tadika rasanya klu Jr. melukis lagi lawa,malu sey nak tunjuk kt anak lukisan iteww...


Tiz is Salvy..si comey yg dgn penoh perasaan menXplain gambar dia yg canteq itew..malu tauruz nak letak gambar sebelah dia nt gambar tauruz jadi yg paling buruk..

Video...lumba ala2 game S.O.S tu yg slalu main masa sekolah2 dulu cuma beza dolu2 kita guna pen & kertas jer..yg ni kena cop krusi..mengah MAK!

video

Sekian,Terima Kasih..;p